צילום: אביב אור-משולם
רוח מכיוונים משתנים | מחווה למשורר דן פגיס במלאות 40 שנה למותו
הפקת מקור לפסטיבל הסופרים.ות הבינלאומי במשכנות שאננים
פרויקט בינתחומי מרתק המפגיש טקסט, מוזיקה וחלל, פרי שיתוף פעולה של האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים ומרכז תרבות ורוח משכנות שאננים. במופע משולבים סטודנטים להלחנה, נגינה, שירה ומחול מהפקולטה לאמנויות הביצוע והקומפוזיציה ומהפקולטה למחול, שהוזמנו לרזידנסי ייחודי בבית-ההארחה של משכנות שאננים לשם גיבושו של תהליך יצירה משותף.
הקהל יוזמן לשוטט לאורכם של חללים ייחודיים בגן יעל ולפגוש הרכבים חיים של נגנים, זמרים ורקדנים שיבצעו מופע תלוי-מקום על בסיס שיריו של דן פגיס ובהשראתם. כמו לאה גולדברג, שכתבה במאמר ב-1939 כי "תפקידה של השירה להזכיר לאדם כי עודנו אדם הוא", בעיקר בימי מלחמה, גם פגיס הגדיר את העמידה של האנושי מול החושך כ"אמנות שאין למעלה ממנה". עמדה זו, כך נדמה, רלבנטית במיוחד בימינו אנו, וקולעת לתמה הכללית של הפסטיבל בשנה זו: תקווה.
אורך המופע: כשעה, יתקיימו מספר סבבים עוקבים
הדרכה מוזיקלית: פרופ' מיכאל קלינגהופר ופרופ' צבי זמל
הדרכת רקדנים: סיגל ברגמן בשיתוף שלומית פונדמינסקי
הדרכת מלחינים: יאיר קלרטג
בימוי: ד"ר יעל גרינבלט
הפקה: רועי-דן זאבי
מלחינים: אורי בייזר, אלון ליפשיץ, אריאל ברי, בועז דורות, נועם ברטוב, סער רייפן, עמית כהן סלע, רוני בלצ'דין, שי זנתי
נגנים: אבנר עמנואל באך - חלילית, אופק ברדה - סקסופון, איתן שמש - כינור, אנה אביטבול - כינור, בנימין שטרן - צ'לו, ג'ני גרצ'יקוב - כינור, דניאל כוורי - צ'לו, משה בן שמעון - קלרינט, נגה אליענה עבו - אבוב, נדב רם - כלי הקשה
זמרות: אלינה זלטופולסקי - מצו סופרן, לירון גבעוני - סופרן, מאי אזגי - סופרן, נופר הורויץ - מצו סופרן, נור עמר - סופרן, סירין טרבוש - סופרן
רקדנים: בר איתמרי, יובל גוב, כרמל הכהן, שקד זוננפלד, אלמה זילברמן, אלונה כשר, מעיין לב, שירה נוה, טל פינק, מנדי בהר.
הפרויקט נתמך על-ידי קרן שי-לי
לכרטיסים למופע הראשון 16:00-17:00 הקליקו כאן
לכרטיסים למופע השני 17:30-18:30 הקליקו כאן
לכרטיסים למופע האחרון 19:00-20:00 הקליקו כאן
